Zagreb

Aktivisti pokušali spriječiti misu za Antu Pavelića

Vijesti / Flash | 28. 12. 2013. u 18:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bazilici Srca Isusovog u središtu Zagreba i ove godine je održana misa zadušnica za ustaškog čelnika Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Antu Pavelića.

Aktivisti "Građanske akcije", njih 30, okupilo se ispred ove crkve radi sprečavanja održavanja mise i svojim tijelima pokušali blokirati ulaz u crkvu.

Na misi se, prema procjenama aktivista, okupilo stotinjak ljudi, a cijela akcija "Građanske akcije" protekla je mirno, javio je Index.hr.

Aktivisti "Građanske akcije" i "Antifašisti Hrvatske" poručili su da nije bilo većih incidenata - "bilo je naguravanja, dovikivanja i vrijeđanja od strane simpatizera Ante Pavelića, ali policija nije morala intervenirati".

"Ne dozvoljavamo da se u središtu Zagreba odvija protuzakonito veličanje fašističkih zločinaca. 'NE' fašizmu u mom gradu! Ukoliko se ljudi žele moliti za dušu Pavelića, mogu to raditi u tišini svoga doma", poručili su aktivisti.

Nakon akcije, aktivisti su na svojoj "Facebook" stranici objavili da je "Akcija hakiranja mise u čast Pavelića uspješno završena i ustašoidi su primili težak udarac, a njihova 'svetinja', pokojni krvnik i zločinac sad se od muke okreće u grobu".

Mirnim prosvjedom aktivisti su željeli skrenuti pažnju javnosti da Katolička crkva podržava ovakvo slavljenje zločinca, kao i da dio građanstva i dalje veliča zločinačku NDH, navode iz "Građanske akcije".

Kopirati
Drag cursor here to close