Gašenje

Aktiviran novi, ogroman požar nadomak Ruišta

Vijesti / Flash | 27. 08. 2017. u 19:37 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gasitelji na Ruištu, sjeverno od Mostara se ne predaju, te nastavljaju raditi na gašenju požara koji je zahvatio to područje prije nekoliko dana.

Međutim, tijekom nedjelje u popodnevnim satima, nešto istočnije pojavio se novi požar većih razmjera na lokalitetu Prekača koji se širi prema planini Velež i Vilinom klancu.

Ogroman stup dima se u nedjelju predvečer pojavio iz tog rejona, te je bio vidljiv iz Mostara, a po dijelovima bjelopoljske kotline Potoci, Vrapčići, Humilišani padao je pepeo.

Gasitelji s Ruišta su ponovno apelirali na stanovništvo Mostara i drugih mjesta da, ukoliko su u mogućnosti, dođu i pomognu u zaustavljanju vatrene stihije. Svi koji se pojave dobit će po neki zadatak, tako da neće svi ići u vatru.

Potrebno je ljudstvo oko punjenja brentača, nošenja bidona, organiziranja oko dostavljanja pitke vode za gasitelje i slično. U gašenju požara na Ruištu tijekom vikenda sudjelovali su pripadnici vatrogasne postrojbe iz Mostara, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blagaj, GSS stanica Mostar, mještani nekoliko naselja iz Mostara i bjelopoljske kotline, te mještani Ruišta.

Kopirati
Drag cursor here to close