Pomozite!

Aktiviran humanitarni broj i račun za pomoć narodu Maroka

Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine aktiviralo je humanitarni broj 17023, a pozivom građani mogu donirati dvije KM za stanovništvo Maroka.
Vijesti / Flash | 10. 09. 2023. u 16:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj poginulih nakon razornog potresa u Maroku drastično je porastao - život je izgubilo dvije tisuće ljudi.

Broj žrtava će, nažalost, rasti jer u bolnicama su još tisuće ozlijeđenih, mnogi su kritično, a spasilačke ekipe vode utrku s vremenom dok pretražuju ruševine.

Društvo Crvenog križa Bosne i Hercegovine aktiviralo je humanitarni broj 17023, a pozivom građani mogu donirati dvije KM za stanovništvo Maroka.

Naveli su i da je dostupan račun na koji fizička lica, pravni subjekti i svi ostali mogu uplatiti novčane donacije.

Foto: Crveni križ / Broj za pomoć narodu Maroka

Društvo Crvenog križa BiH poziva sve građane na solidarnost sa građanima Maroka, kojima je trenutno naša pomoć najpotrebnija, navodi se u priopćenju.

Marokanski kralj Mohamed VI naredio je džamijama diljem zemlje da se u nedjelju u podne održe dženaze za poginule u potresu. Zastave su u zemlji spuštene na pola koplja, objavila je državna novinska agencija.

Hrvatski Caritas također je izvijestio u nedjelju da kreće u akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć potresom pogođenom Maroku i poručio kako je iznimno važno pokazati solidarnost i blizinu s onima koji trpe.

Podsjetimo, Maroko je pogodio snažan potres, koji je zahvatio nekoliko regija. Poginulo je više od 2000 ljudi, mnogo je ozlijeđenih, velik broj u kritičnom stanju. Pričinjena je i velika materijalna šteta. 

 
Kopirati
Drag cursor here to close