Iz Vlade RS tvrde

Akcijski plan usvojen bez njihove suglasnosti

Tvrde da nije točna informacija da usvojeni dokument sadrži 729 mjera za realizaciju 115 prioriteta Europske komisije.
Vijesti / Flash | 16. 10. 2019. u 20:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Ministarstva za europske integracije i međunarodnu suradnju Republike Srpske tvrde da je Vijeće ministara BiH, na jučerašnjoj telefonskoj sjednici, usvojilo Akcijski plan za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Europske komisije, koji je sastavni dio Mišljenja Komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, bez suglasnosti Vlade RS.

''Iako su nadležne institucije RS sudjelovale u definiranju i usuglašavanju svih mjera za realizaciju prioriteta iz njihove nadležnosti, Vijeće ministara u tehničkom mandatu je bez suglasnosti Vlade RS usvojio taj akcijski plan'', navodi se u priopćenju iz Ministarstva za europske integracije i međunarodnu suradnju RS.

Tvrde da nije točna informacija da usvojeni dokument sadrži 729 mjera za realizaciju 115 prioriteta Europske komisije.

''Institucije u BiH usuglasile su 691 mjeru od navedenog broja, dok je preostalih 38 mjera još uvijek u procesu usuglašavanja koje se odvija u okviru mehanizma koordinacije procesa europskih integracija. Sve dok se navedene mjere ne usuglase u okviru mehanizma koordinacije, one ne mogu biti tretirane kao sastavni dio Akcijskog plana'', navodi se u priopćenju.

Vlada RS, kako dodaju, ostaje posvećena procesu europskih integracija uz potpuno uvažavanje ustavnih nadležnosti kao i poštivanje usuglašenog mehanizma koordinacije, te pozivaju Vijeće ministara, koji djeluje, kako tvrde, u tehničkom mandatu, da zaustavi praksu usvajanja dokumenata bez suglasnosti Vlade RS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close