Smanjite petarde i alkohol

Naša policija opet u blagdanskoj akciji!

Akcija će biti posebno usmjerena na pojačano kontroliranje neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava, korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaja alkohola maloljetnim osobama ...
Vijesti / Flash | 11. 12. 2019. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ/K i ove godine provodi akciju "MIRNI BLAGDANI" i to od 15.12.2019. do 18.01.2020. s ciljem očuvanja javnog reda i mira, te povoljnog sigurnosnog stanja u županiji.

Uz stalnu koordinaciju i operativnim radom na terenu, policija će u blagdanskom razdoblju poduzimati sve zakonske mjere na sprječavanju i otkrivanju svih oblika kaznenih dijela, te će prema izgrednicima poduzeti zakonom predviđene mjere i sankcije.

Akcija će biti posebno usmjerena na pojačano kontroliranje neovlaštene prodaje pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava, korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaja alkohola maloljetnim osobama, te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranim stanju.

Iako prema statističkim podacima i sigurnosnim prosudbama s terena, uporaba i prodaja pirotehničkih sredstava već duži niz godina ima tendenciju postupnog opadanja, MUP HNŽ savjetuje građanima oprez i razboritost prije uporabe istih s posebnim naglaskom da obvezno ne daju djeci i malodobnim osobama koje bi zbog neznanja kako rukovati s pirotehnikom, ozbiljno mogla nastradati ili ugroziti druge osobe.

Masovna prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno javnog reda i mira stoga će MUP poduzeti sve zakonske mjere i radnje tako da se građani naše županije osjećaju sigurno za blagdane i na dostojanstven način ih proslave", stoji iz priopćenja Ureda za odnose s javnošću MUP-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close