FUP

Akcija 'Lipa': Uhićeni zbog proizvodnje i dilanja droge

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađena je i oduzeta određena količina NN materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge ''Amfetamin'', ''Heroin'' i ''Cannabis Sativa L''.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


U akcji "Lipa" uhićena je jedna osoba zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i više osoba zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droga.

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u utorak su pod nadzorom Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva ''Lipa'', vezano za dokumentovanje osoba i kaznenih djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Općine Novi Grad Sarajevo, te je uhićena osoba iz Sarajeva inicijala M.Dž. (1980.) koje se sumnjiči za vršenje gore navedenog kaznenih djela.

Prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronađena je i oduzeta određena količina NN materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge ''Amfetamin'', ''Heroin'' i ''Cannabis Sativa L'', a čija će se količina i vrsta utvrditi naknadnim vještačenjem.

Pored navedenog pronađena je i oduzeta vaga za precizno vaganje, novac u različitim apoenima i valutama, mobilni tel. i SIM kartica, te drugi predmeti koji potiču ili de dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Osumnjičeni M.Dž. je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti danas predan na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima.

U utorak je uhićen državljanin Alžira, inicijala H.H. (1988.), neposredno nakon što je izvršo kupovinu droge od osumnjičenog M.DŽ., a koja je i pronađena kod istog prilikom osobnog pretresa.

Posredstvom Službe za poslove sa strancima utvrđen je identitet osobe H.H. nakon čega je isti kriminalistički obrađen, te predan na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu zbog kaznenog djela ''Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga''.

U sklopu ove višemjesečne istrage u prethodnom periodu uhićeno je i dokumentirano više osoba koje su vršile kupovinu droge od osumnjičenog M.Dž..

S tim u vezi, 13. svibnja uhićena je osoba iz Sarajeva inicijala A.D. (2001.), 21. maja državljanin Turske inicijala G.S. (1989.), 1. lipnja osoba iz Sarajeva inicijala A.H. (2001.), 3. lipnja dva državljana Maroka inicijala A.A. (1991.) i Y.E. (1994.), 16. lipnja državljanin Pakistana inicijala M.R. (2000.) i 30. lipnja osoba iz Sarajeva inicijala H.H. (1997.).

Kod svih uhićenih osoba prilikom pretresa pronađena je i oduzeta droga, koja će biti korištena kao dokaz u kaznenom postupku, protiv njih je podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom Tužiteljstvu zbog kaznenog djela ''Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga'' iz člana 239. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalna uprava policije nastavlja aktivnosti na realizaciji operativne akcije, priopćeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close