Organizirani kriminal

Akcija Kurir: Odvjetnici uhićeni zbog nezakonite uknjižbe 70 nekretnina

Vijesti / Flash | 14. 02. 2017. u 14:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu Županijskog tužiteljstva u Sarajevu uhićeno je sedam osoba zbog organiziranog kriminala, zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, te krivotvorenja službene isprave.

Kako nam je potvrđeno iz pravosudnih institucija, Federalna uprava policije je u akciji kodnog naziva 'Kurir' u Sarajevu uhitila odvjetnike Esada Hrvačića, Ismeta Hamzića i Saminu Skopak, uposlenika Općinskog suda u Sarajevu Muamera Pitu, te Selmu Taraniš, Vildanu Ligatu i Zaima Spahovića, piše BIRN.

''Osumnjičeni se terete da su kao grupa za organizirani kriminal isposlovali donošenje presuda pred Općinskim sudom u Sarajevu i tako nezakonito uknjižili prijenos vlasništva na oko 70 nekretnina na području KS, čime su sebi i drugim pribavili veću imovinsku korist'', rekla je glasnogovornica Tužiteljstva Azra Bavčić.

Istraga u ovom predmetu otvorena je prije više od godinu.

Uhićeni Pita je prije nekoliko mjeseci bio privođen u akciji kodnog naziva "Pravda" zbog pripadnosti grupi koja je nezakonito knjižila te vršila kupoprodaju nekretnina. Njemu je Sud tada izrekao mjere zabrane, a iz pravosudnih institucija nam je potvrđeno da ovo privođenje nema veze sa akcijom "Pravda".

Iz FUP-a su priopćili da se sa realizacijom akcije krenulo nakon višemjesečne istrage, kao i da su po naredbama Kantonalnog suda, pretresli desetak lokacija na području Sarajeva. Asistenciju u realizaciji akcije FUP-u su pružili Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH i pripadnici sarajevskog MUP-a.

Nakon izvršenih pretresa, privođenja i kriminalističke obrade u FUP-u, osumnjičeni će uz izvještaj o izvršenom djelu biti predati Županijskom tužiteljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close