Privremena blokada

Akcija Gibraltar: Tužiteljstvo će tražiti blokadu cjelokupne imovine osumnjičenih

Vijesti / Flash | 27. 10. 2014. u 10:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, nakon što je jutros u 8.00 sati zaprimio odluku suda, u zakonskom roku uputit će žalbu na odluku, kojom nije određen pritvor osumnjičenima u predmetu ''Gibraltar'', te zatražiti određivanje mjere pritvora.

Tužiteljstvo BiH također će zatražiti privremenu mjeru- blokadu cjelokupne imovine (pokretne i nepokretne imovine i blokadu računa) navedenih osumnjičenih za vrijeme trajanja postupka, jer će u okviru predmeta biti zatraženo i oduzimanje nezakonite imovinske koristi, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Iz Tužiteljstva BiH je ranije priopćeno kako je nezadovoljno odlukama Suda BiH da pusti na obranu sa slobode osumnjičene u akcijama kodnog naziva ''Meso'' i "Gibraltar".

Iznenađeni su izjavama kako Sud nije bio upoznat sa dokazima i provedenim aktivnostima, te javnosti napominju da su obje ove aktivnosti provedene po naredbama Suda BiH, koji je izdao naredbe za vršenje pretresa i realizaciju aktivnosti u kojima su uhićeni navedeni osumnjičeni. (Samo u predmetu Gibraltar, bilo je 17 pismenih i 3 usmene naredbe Suda).

Tužiteljstvo BiH smatra da ima dovoljno dokaza za procesuiranje osumnjičenih u oba predmeta, koji su pod istragom zbog višemilijunskog kriminala, a u predmetu Gibraltar, nezakonitosti i financijske malverzacije su utvrdile i zemlje Europske unije, Austrija i Slovenija. 

S druge strane, Sud BiH je odbacio optužbe Tužiteljstva, te je iz ove institucije priopćeno kako bi ''bilo dobro da Tužiteljstvo BiH, umjesto što javnost kontinuirano obmanjuje svakodnevnim priopćenjima, snagu i energiju usmjeri na temeljito provođenje istraga, primjenu važećih zakona i edukaciju državnih tužitelja''.

Podsjećamo, u akciji Gibraltar SIPA je uhitila direktora marketinške agencije S.V.R.S.A. Nevena Kulenovića, zatim Belmu Kulenović, Sanjina Kulenovića, visoke dužnosnike kompanije HT Eronet Stipu Prlića i Zorana Bakulu, zamjenicu generalnog direktora PINK BH Lajlu Torlak, direktora Mreže plus Darka Aleksića, direktora agencije MITA Ejuba Kučuka te vlasnika agencije Fabrika Senada Zaimovića.

Kopirati
Drag cursor here to close