Terorizam

Akcija Damask: Svi optuženi za terorizam pušteni na slobodu!

Vijesti / Flash | 01. 12. 2014. u 12:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora i određivanje mjera zabrane osumnjičenima Avdulahu Hasanoviću, Enesu Mešiću, Eminu Hodžiću i Ademu Karamuji, Sud Bosne i Hercegovine je 28. studenog donio rješenje kojim je prihvaćen prijedlog Tužiteljstva, te je prema osumnjičenim ukinut pritvor i određene mjere zabrane.

''Određena im je zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, kao i zabrana izdavanja novih putnih isprava i prelazak državne granice uz korištenje osobne iskaznice te obvezno javljanje nadležnim policijskim stanicama, četiri puta tjedno'', priopćeno je iz Suda BiH.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mjere zabrane, može im se odrediti mjera pritvora.

Husein Bosnić, Avdulah Hasanović, Enes Mešić, Emin Hodžić i Adem Karamuja osumnjičeni su za kazneno djelo organiziranje terorističke grupe u vezi s kaznenim djelom javno poticanje na terorističke aktivnosti i kazneno djelo vrbovanje radi terorističkih aktivnosti.

Uhićeni su 3. rujna u policijskoj akciji kodnog naziva Damask, koju su, po nalogu Tužiteljstva BiH, izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close