FUP

Akcija 'Aperkat': Uhićene tri osobe zbog droge

Kod osobe A.E. je prilikom današnjeg pretresa pored ostalog pronađeno i oduzeto cca. 40 paketića opojne droge spremne za uličnu prodaju.
Vijesti / Flash | 23. 12. 2020. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Federalne uprave policije su u srijedu 23. prosinca 2020. godine pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva ''APERKAT'' a vezano za dokumentovanje osoba i kaznenog djela ''Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga''.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, te su lišena slobode tri osobe iz Sarajeva inicijala A.E. (1991.), A.S. (1998.) i J.B.. (2001.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog kaznenog djela. Osoba A.E. je ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnik u vršenju kaznenih djela, zbog čega je više puta osuđivana, priopćeno je iz FUP-a.

Navedene osobe se sumnjiče da su duže vremenske razdoblje na području Kantona Sarajevo s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano vršile nabavku i preprodaju opojne droge ''Canabis Sativa L'', ''Amfetamin''.

Foto: FUP / Akcija 'Aperkat' u Sarajevu

U toku ove tromješečne istrage policijski službenici su na području Kantona Sarajevo lišili slobode 10 osoba kod kojih je priliko pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od strane osumnjičenih koji su lišeni slobode u današnjoj akciji.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ''Canabis Sativa L'', ''Amfetamin'', drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelima.

Kod osobe A.E. je prilikom današnjeg pretresa pored ostalog pronađeno i oduzeto cca. 40 paketića opojne droge spremne za uličnu prodaju.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predane na dalju nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima.

Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije, navode iz Federalne uprave policije.

Kopirati
Drag cursor here to close