Ajanović: Hitno početi s realizacijom zahtjeva demonstranata u Tuzli

Vijesti / Flash | 08. 02. 2014. u 11:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović pozvao je sve političke stranke, kao i njihove predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti na svim nivoima u BiH, da odmah prihvate i hitno počnu s realizacijom zahtjeva demonstranata u Tuzli, koje su postavili putem društvenih mreža, a, tvrdi, prihvatljivi su i za sve građane BiH.

On ističe da su demonstranti u Tuzli, nakon ostavke premijera i, samim tim kompletne Vlade, postavili jasne zahtjeve u šest tačaka, koji su u potpunosti opravdani i nužni za realizaciju, radi ispunjenja zahtjeva zbog kojih su protesti i počeli.

Ajanović smatra da je neophodno odmah pristupiti realizaciji zahtjeva građana i prvenstveno osigurati održavanje javnog reda i mira u saradnji građana, policije i civilne zaštite, kako bi bili stvoreni uvjeti za realizaciju ostalih zahtjeva.

Također, radi hitne realizacije svih zahtjeva demonstranata, odnosno građana, neophodno je hitno sazivanje svih skupština i parlamenata, koji moraju biti u stalnom zasjedanju do potpunog usvajanja i realizacije traženih zahtjeva, saopćeno je iz Pres službe BOSS-a.

(Fena) jc

Kopirati
Drag cursor here to close