Uslijed obilnih padalina

Agencija za vodno područje izdala upozorenje: Ove bh. rijeke mogle bi se izliti

Vrh vodnih valova prognozira se u ponedjeljak za pritoke i bujične vodotoke, dok se za stanice na rijeci Bosni vrh vodnog vala očekuje u utorak.
Vijesti / Flash | 21. 06. 2020. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najava padalina u sljedećim danima uvjetovala su potrebu za pojačanim praćenjem vodostaja na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo redovno, nekoliko puta tijekom dana analizira stanje.

"U sljedeća dva-tri dana očekuje povećanja vodostaja vodotoka na vodnom području rijeke Save u FBiH, posebno na području cijelog toka rijeke Bosne sa mogućnošću dostizanja razne pri kojoj počinje obavještavanje o poplavama", navodi se u priopćenju Agencije.

S obzirom na karakter prognozirane pojave opasnost na izljevanje iz korita se, prije svega, odnosi na slijedeće vodotoke:

Srednji i donji tok sliva rijeke Bosne: rijeka Krivaja sa svojim pritokama; rijeka Usora sa svojim pritokama, sliv rijeke Spreče sa svojim pritokama, kao i sliv rijeke Tinje, na kojima je moguća pojava bujičnih poplava na bujičnim vodotocima.

Vrh vodnih valova prognozira se u ponedjeljak za pritoke i bujične vodotoke,  dok se za stanice na rijeci Bosni vrh vodnog vala očekuje u utorak.

Iz Agencije pozvali su stanovništvo koje se nalazi u rizičnim područjima na povećan oprez.

Kopirati
Drag cursor here to close