Ispričali su se

Agencija preuzela odgovornost za spornu fotografiju i "oplela" po Oluji

Agencija "Pozitiv" uputila je ispriku i obiteljima Mujkić i Gušo, kao i svim sudionicima komemorativnog skupa.
Vijesti / Flash | 06. 08. 2023. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija "Pozitiv" iz Beograda preuzela je punu odgovornost za, kako su rekli, "nenamjernu grešku prilikom izrade multimedijalnog sadržaja" i uputila ispriku svima kojima je time nanesena šteta i bol.

"Posebno se ispričavamo Srpskoj pravoslavnoj crkvi i rukovodstvu Republike Srpske i Republike Srbije, jer je za ovo kriva isključivo agencija "Pozitiv" i za to preuzimamo punu odgovornost. Naglašavamo da odgovornost za ovu grešku u potpunosti snosi naša agencija. Organizator događaja nije imao nikakve veze s ovom neopreznom greškom, niti je mogao predvidjeti ovu situaciju", navode iz agencije.

Agencija "Pozitiv" uputila je ispriku i obiteljima Mujkić i Gušo, kao i svim sudionicima komemorativnog skupa.

Agencija "Pozitiv" istaknula je da su u izradi materijala koristili pogrešnu fotografiju, te da se radi o ozbiljnom propustu za koji nema opravdanja.

"Ovaj propust nije učinjen s namjerom da bilo koga povrijedimo, omalovažimo ili zlostavljamo, te se nadamo da će svi prihvatiti naše iskrenu ispriku", ističu iz ove agencije.

Agencija je istaknula da su napravili veliku grešku i da stoje iza toga, ali to ne može i ne smije da se koristi za dalje smanjenje patnji srpskog naroda.

"Ta pogreška koju smo nenamjerno napravili ne može promijeniti povijesnu činjenicu da je 1995. godine u akciji Oluja izvršeno etničko čišćenje srpskog naroda, najveće etničko čišćenje od Drugog svjetskog rata na tlu Europe. I kao što su istaknuli predstavnici državnog vrha u Prijedoru - poštujemo sve žrtve, bez presedana, ali nikada nećemo zaboraviti sve srpske žrtve i sve preživjele Srbe koji su preko noći protjerani sa svojih ognjišta. Izražavamo iskrenu nadu da naša greška, za koju će odgovorni snositi posljedice, neće biti zloupotrijebljena u cilju daljeg minimiziranja bola, tuge i nesreće koja je nanesena Srbima prije 28 godina", ističu u ovoj agenciji.

Podsjećamo, tijekom obilježavanja godišnjice "Oluje" u Prijedoru kojoj su prisustvovali dužnosnici Srbije i entiteta Republika Srpska na jednom od panela pojavila se fotografija koja je nastala u Žepi 1995. godine.

Fotografiju sa obilježavanja godišnjice "Oluje" u Prijedoru je objavio predsjednik entiteta RS Milorad Dodik na svom službenom Twitter nalogu.

Fotografija žene sa djecom koja se nalazi iza Dodika je zapravo nastala u Bosni i Hercegovini. Fotograf AFP Joel Robine je uslikao Sabinu Mujkić, ženu koja je zajedno sa tisućama drugih Bošnjaka protjerana iz Žepe 27. srpnja 1995. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close