Hollande

Abdeslam je uhićen, naša borba još nije završena

Vijesti / Flash | 19. 03. 2016. u 07:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u Bruxellesu uhićen Salah Abdeslam, jedan od terorista koji su u studenom organizirali i izveli teroristički napad u Parizu, francuski predsjednik i belgijski premijer održali su zajedničku konferenciju za medije.

"Salah Abdeslam je uhićen s još dvoje sudionika. Moje su misli sa žrtvama napada u čijoj je organizaciji Abdeslam izravno sudjelovao. Ovo uhićenje je rezultat intenzivne suradnje belgijske i francuske policije koja se nastavlja jer još uvijek nije gotovo", kazao je Francois Hollande i dodao kako je siguran da će belgijske vlasti vrlo brzo odgovoriti na francuski zahtjev za njegovim izručenjem.

Istaknuo je kako ovo nije prvo, ali ni posljednje uhićenje, javlja Le Figaro.

"Znamo da je riječ o velikoj terorističkoj mreži koja se uz Francusku i Belgiju prostire i na druge europske zemlje. Budući da nismo uhitili sve koji su sudjelovali u pripremi i financiranju napada, naša borba još nije završena", kazao je Hollande.

Belgijski premijer Charles Michel kazao je kako su u večerašnjoj akciji tri osobe uhićen, od kojih su Abdeslam i još jedna ranjene.

Belgijske vlasti naknadno su objavile kako je tijekom večeri uhićeno ukupno pet osoba. Uz Abdeslama uhićen je i muškarac pod lažnim imenom Amine Choukri koji je također ranjen.Belgijski tužitelj kazao je kako su ostali uhićeni članovi obitelji koja je pomagala Abdeslamu.

Kopirati
Drag cursor here to close