Nije gotovo

A kako će Federacija? Srpska planira prošireni policijski sat za prvi maj

''Vjerojatno će se ići na to da se proširi policijski sat. Vidjet ćemo u kojem segmentu i na koji način'', rekao je Šeranić za RTRS.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2020. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da će tijekom predstojećih prvomajskih praznika u RS, najvjerojatnije, biti proširen policijski sat, u okviru mjera sprečavanja širenja koronavirusa.

Šeranić je istaknuo da bi o ovim mjerama danas trebao odlučivati Republički stožer za vanredne situacije u skladu s rezultatima u suzbijanju virusa.

On je rekao da bi policijski sat mogao biti proširen zbog primjetnog većeg okupljanja pa i zbog toga što u zajednici u posljednje vrijeme popušta disciplina u poštivanju mjera, prije svega kod pojedinaca u korištenju zaštitnih sredstava.

''Vjerojatno će se ići na to da se proširi policijski sat. Vidjet ćemo u kojem segmentu i na koji način'', rekao je Šeranić za RTRS.

On je ocijenio da je neophodno uskladiti postepeno ublažavanje mjera u vezi s virusom u RS i Federaciji BiH da bi se izbjegle štetne posljedice.

Šeranić je istaknuo da se, u tom smislu, mora kontrolirati kretanje ljudi, jer je na početku epidemije bilo prijenosa virusa u RS iz, primjerice, Mostara i Tuzle.

''Mjere moraju biti sinkronizirane, jer ukoliko idete prema njihovom ublažavanju, morate ići korak po korak da biste znali koja mjera u kom trenutku neće biti pogodna, a sve uz epidemiološko praćenje raste li broj pozitivnih osoba na virus, ostaje isti ili pada. Ukoliko raste, mora se ići u restrikciju ublaženih mjera'', rekao je Šeranić.

On je ponovio da su, bez obzira na posljednje ublažavanje mjera u RS, osobna odgovornost pojedinca i poštivanje mjera zaštite presudni u borbi protiv virusa.

Kopirati
Drag cursor here to close