Strašna poplava

Najavljeno proglašenje elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju

Kako je ranije danas izvijestio vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, vodostaj u naselju Kokorići pored Vrgorca i dalje raste, poplava je izolirala dodatnih 14 domaćinstava.
Vijesti / Flash | 10. 12. 2020. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je u četvrtak proglašenje   elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju zbog poplave u naselju Kokorići, dodavši da sada ondje neće biti potreban angažman Hrvatske vojske.

"Vidljivo je i golim okom da će biti proglašena elementarna nepogoda - to će biti učinjeno sutra tijekom dana," rekao je župan Boban prilikom današnjeg posjeta poplavljenom Vrgoračkom području. Naglasio je kako je poplavu strašna.

Župan je izvijestio i da je o poplavi u vrgoračkom kraju razgovarao s premijerom Andreom Plenković i ministrom obrane  Mariom  Banožić. "Za sad neće biti potrebna pomoć Oružanih snaga", dodao je Boban.

Rekao je i da će vatrogasci postaviti šatore za prihvat i rukovođenje daljnjim radom jer je lokalna škola već pod vodom.

"Crveni križ Splitsko-dalmatinske županije osigurao je nešto isušivača, međutim potrebno ih je još dodatnih 30-ak  i to ćemo zatražiti od ministra Banožića i mislim da neće biti problema," kazao je župan Boban.

Kako je ranije danas izvijestio vrgorački gradonačelnik  Ante Pranić, vodostaj u naselju Kokorići pored Vrgorca i dalje raste, poplava je izolirala dodatnih 14 domaćinstava. Zato je uputio Splitsko-dalmatinskoj županiji zahtjev za proglašenje elementarne nepogode.

Kroz prvih devet dana prosinca na vrgoračkom području palo je 463 litre kiše po četvornom metru, odnosno količina koja inače padne u dvomjesečnom razdoblju.

U posljednja 24 sata u Vrgorcu je palo 42 litre kiše po četvornom metru.

Voda je ušla u nekoliko obiteljskih kuća, a do 26 domaćinstava se može jedino čamcima HGSS-a koji su jutros dobili dodatna pojačanja, a tijekom dana dolaze dodatni timovi.

Kopirati
Drag cursor here to close