Mjere zaštite

Zločini u Mostaru: Iskaz zaštićene svjedokinje

Svjedokinja je dala iskaz u predmetu protiv Jure Kordića, Dražena Lovrića, Darija Sušca, Nedžada Tinjaka, Nuhana Šikala, Darija Mihalja, Stanka Škobića, Tomislava Ančića, Marinka Šunjića i Slavka Golemca
Vijesti / Flash | 23. 12. 2019. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, dvije zaštićene svjedokinje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine saslušane su bez prisustva javnosti.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Enida Hadžiomerović je kazala da je svjedokinja R-1 u ranijim predmetima imala mjere zaštite da svjedoči iz druge prostorije, uz izmjene glasa i lika, kao i bez prisustva javnosti, te su se iste mjere preuzele i u ovom predmetu.

Svjedokinja je dala iskaz u predmetu protiv Jure Kordića, Dražena Lovrića, Darija Sušca, Nedžada Tinjaka, Nuhana Šikala, Darija Mihalja, Stanka Škobića, Tomislava Ančića, Marinka Šunjića i Slavka Golemca, koji se terete za zločin protiv čovječnosti.

Optuženi su za zatvaranje u logore 'Heliodrom' i 'Vojno', progon i teška zlostavljanja bošnjačkog stanovništva Mostara počinjena tijekom 1993. i 1994. godine. Prema optužnici, oni su bili pripadnici Prve bojne Druge brigade i 'Kažnjeničke bojne' Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Na današnjem ročištu, uz isključenje javnosti, unakrsno je ispitana i svjedokinja 'A', koja je svoje svjedočenje započela 27. kolovoza 2018. godine, piše BIRN.

Kopirati
Drag cursor here to close