Rastrošni Mihovil

Zagreb: Studentski zbor smijenio predsjednika

Vijesti / Flash | 01. 10. 2021. u 08:00 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenski zbor Sveučilišta u Zagrebu na Facebooku je objavio da je smijenio Mihovila Miokovića, HDZ-ovca koji je spiskao 700.000 kuna Sveučilišta.

Mioković je u međuvremenu podnio zahtjev za ispisivanjem iz HDZ-a, a Mladež HDZ-a je protiv njega pokrenula stegovni postupak. Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da taj slučaj nema veze s HDZ-om.

"Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu je natpolovičnom većinom glasova, odnosno s 28 ZA i 2 SUZDRŽANA, izglasala nepovjerenje i smijenila dosadašnjeg predsjednika Mihovila Miokovića te je za v.d. predsjednika Studentskog zbora izabran najstariji član skupštine Marko Mimica koji će voditi Zbor do izbora novog predsjednika", navodi se u objavi Studentskog zbora.

Foto: Facebook / Mihovil Mioković

"Za vrijeme sjednice mogla su se čuti mnoga pitanja članova Skupštine kao i odgovora donedavnog predsjednika. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo na samom kraju našega mandata. Vjerujemo da će novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu biti još aktivniji u provođenju projekata i transparentniji od samoga početka te da se ovakva situacija u Studentskom zboru više nikada neće ponoviti", navodi se u objavi Studentskog zbora.

Podsjetimo, Mihovil Mioković je u ponedjeljak na svom Facebook profilu, u sklopu najave kandidature za reizbor za predsjednika Studentskog zbora, objavio sve fakture koje je potpisao u svom mandatu, kako bi njegov rad bio transparentan.

Međutim, mediji su, proučivši račune, zaključili kako je 700.000 kuna Mioković "spiskao" na skupe mobitele i laptope, kamere, individualni komunikacijski trening, uredsku opremu i promotivni materijal, dok je račune slao na potpis prorektoru za poslovanje Sveučilišta Tonćiju Lazibatu.

Kopirati
Drag cursor here to close