Vojni muzej na Pologu

Svečano otvoreno spomen obilježje zaustavljanja tenkova

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulima u svim ratovima u Pologu nakon čega je služena misa.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2020. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 29. obljetnice zaustavljanja tenkovske kolone tzv. JNA na granici Širokog Brijega i Mostara svečano je otvoreno spomen obilježje.

Prilikom skromnog obilježavanja ovog važnog događaja u povijesti Širokog Brijega prisutni su bili predstavnici svih razina vlasti i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Također, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen obilježju poginulima u svim ratovima u Pologu nakon čega je služena misa.

Ovih je dana Ministarstvo obrane BiH donijelo Odluku o odobravanju rada i dostupnost posjetiteljima Odjela vojnog muzeja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini i proglašenju pandemije koronavirusa od strane Svjetske zdravstvene organizacije, kao i zapovijedima kriznih stožera o preventivnim mjerama u cilju sprječavanja širenja virusa COVID – 19, nije bila organizirana središnja svečanost otvaranja Odjela vojnog muzeja.

Ovogodišnja obljetnica obilježavanja zaustavljanja tenkova na granici Širokog Brijega i Mostara (Dobrič-Polog) u znak trajne zahvale hrvatskim braniteljima, poglavito poginulima hrvatskim braniteljima, obilježena je dostojanstveno, ali i primjereno okolnostima u kojima se nalazimo.

Podsjetimo, krajem prošle godine postavljanjem tenka T-55, na spomen obilježju zaustavljanja tenkova JNA 1991. godine na granici između Širokog Brijega i Mostara (Dobrič-Polog) završena je zadnja faza uređenja ovoga spomen obilježja, a Grad Široki Brijeg u suradnji s braniteljskim udrugama HVO-a i Ministarstvo obrane BiH, sklopili su Ugovor o dodjeli prostora na privremeno korištenje Odjelu Vojnog muzeja 1. pješačke (gardijske) pukovnije OS BiH.

Obilježavanje ove važne obljetnice počelo je jutros kada su na Trgu širokobrijeških žrtava položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na poginule širokobriješke branitelje. Podsjećamo kako je 7. svibnja simbolično proglašen Danom hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close