Nevrijeme

Vjetar čupao stabla u Zenici i Sarajevu; Otkazani letovi na sarajevskom aerodromu

Snažan vjetar koji danas puše u Sarajevu napravio je štetu te uzrokovao probleme na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Vijesti / Flash | 31. 03. 2018. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažan vjetar na području Zenice polomio je drveće na više lokaliteta u gradu i napravio veću materijalnu štetu.

Prema informaciji iz dežurne policijske službe MUP-a Zeničko-dobojske županije, u Fakultetskoj ulici oštećena su dva automobila, a na više lokaliteta su polomljena stabla. Na sreću, nema ozlijeđenih osoba, prenose mediji.

Uništen je i ilirski brod kojeg je ručno izgradio Zeničanin Jasmin Fejzić. Za sada nema dojava o šteti na prigradskom području Zenice i drugim gradovima Zeničko-dobojske županije.

Snažan vjetar koji danas puše u Sarajevu napravio je štetu te uzrokovao probleme na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kako je za Klix potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, vjetar je oborio bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić. Također, vjetar je oborio i stablo u Pejtonu kod Treće osnovne škole, a srušena je i topola na Stupu.

Jak vjetar je onemogućio slijetanje aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo, neki letovi su otkazani, dok su se drugi vratili na destinacije s kojih su poletjeli prema glavnom gradu BiH.

"Avioni za Zagreb i Beč jutros su poletjeli bez problema, ali je avion Turkish Airlinesa iz Istanbula otkazan zbog vjetra. Umjesto toga, za večeras je zakazan jedan dodatni. I Pegasusov avion iz Istanbula nije mogao sletjeti nego je odletio za Beograd te će za putnike biti organiziran transfer autobusom.

Avion iz Kopenhagena također nije mogao sletjeti te je nastavio let za Zagreb. Lufthansin avion koji je trebao sletjeti u Sarajevo se vraća u Minhen. Kompanija Adria je najavila kašnjenje zbog vjetra", priopćeno je za Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close