3,8

Umjeren potres u Hercegovini na početku godine

Potres se osjetio u gotovo cijeloj Hercegovini, dijelu Dalmacije, Srbije i Crne Gore.
Vijesti / Flash | 01. 01. 2020. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto jači potres pogodio je Hercegovinu u srijedu 1.1. u 11:07 sati. Prema podacima Seizmološkog zavoda Srbije, jačina ovog potresa bio je 3,8 stupnjeva po Richterovoj ljestvici.

Epicentar potresa bio je osam kilometara sjeveroistočno od Nevesinja na dubini od 8 km. Potres se osjetio u gotovo cijeloj Hercegovini, dijelu Dalmacije, Srbije i Crne Gore.

Seizmološki aparati su 1.1. zabilježili potres jačine 3,1 stupanj po Richterovoj ljestvici u 6:22 sati. Epicentar je bio 12 km jugozapadno od Bugojna na dubini od 2 km.

U 6:33 sati registriran je potres čija je jačina bila 3 stupnja po Richterovoj ljestvici. Epicentar ovog potresa bio je na 5 km sjeverno od Ljubinja. Potresi ove jačine nisu mogli prouzročiti materijalne štete.

Osim ovih potresa, u srijedu ujutro u 9:08 sati zabilježen je i slabiji potres na području Crne Gore. Potres čija je jačina u epicentru iznosila 2,6 stupnjeva po Rictherovoj ljestvici osjetio se i u dijelu Hercegovine, te južne Srbije. Epicentar je bio nedaleko od Plužina.

Kopirati
Drag cursor here to close