Policija postupila po zakonu

VIDEO | Splitski jahač apokalipse ostaje u zatvoru

Mladić je do sad šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja.
Vijesti / Flash | 14. 11. 2019. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je kaznenu prijavu protiv mladića koji je na motociklu divljao splitskim ulicama i sve snimao.

"Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje iz članka 226. Kaznenog zakona, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv mlađeg punoljetnika te ujedno predložilo da se protiv mlađeg punoljetnika odredi zadržavanje jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovjetne prekršaje, što je dežurni sudac prihvatio", priopćili su iz DORH-a.

Foto: YouTube / Priveden splitski jahač apokalipse

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, a prenosi Index.hr, određeno mu je 13 dana zadržavanja u zatvoru na Bilicama zbog većeg broja prekršaja počinjenih 7. studenog, a koji se uglavnom odnose na prekoračenje brzine i prolaske kroz crveno svjetlo.

Mladić je do sad šest puta pravomoćno osuđivan zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Također su predložili da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja motociklom na rok od dvije godine te da mu se trajno oduzme motocikl Suzuki vrijedan 15 tisuća eura.

Kopirati
Drag cursor here to close