Kantonalni sud

Potvrđena optužnica protiv Nasera Palislamovića

Kantonalno tužiteljstvo podiglo je optužnicu za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, odnosno tereti Palislamovića da je, upravljajući Ford Fiestom, u listopadu 2020. godine usmrtio pješaka.
Vijesti / Flash | 06. 01. 2021. u 21:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Internet / Naser Palislamović

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu za smrt pješaka protiv Nasera Palislamovića, koji je ranije pravosnažno oslobođen krivice pred Sudom Bosne i Hercegovine za teroristički napad u Bugojnu.

Kantonalno tužiteljstvo podiglo je optužnicu za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, odnosno tereti Palislamovića da je, upravljajući Ford Fiestom, u listopadu 2020. godine usmrtio pješaka.

''Optuženi se tereti da je 10. listopada 2020. godine oko 20 sati i 40 minuta kod Mostarskog raskršća u Sarajevu, vozeći neregistrirani automobil Ford Fiestu i bez važeće vozačke dozvole, krećući se brzinom od 84,7 kilometara na sat, usmrtio pješaka pri dvostruko većoj brzini od ograničene, koja je na tom mjestu prometnim znakom propisana od 40 kilometara na sat'', priopćeno je iz sarajevskog Kantonalnog tužiteljstva, kao i da je Palislamović, nakon što je udario pješaka, koji je od smrtonosnih ozljeda preminuo, pobjegao s mjesta nesreće ne pruživši pomoć.

Palislamovića je, prethodno, kako se navodi u optužnici, policija pokušala zaustaviti u mjestu Binježevo kada se iz pravca Hadžića kretao prema Ilidži, ali se oglušio na naredbe, povećao brzinu i pretekao nekoliko vozila, da bi po dolasku na Mostarsko raskršće uzrokovao nesreću.

Sud BiH je Palislamovića u listopadu 2014. pravosnažno oslobodio krivnje za teroristički napad na zgradu Policijske uprave Bugojno u lipnju 2010. godine, u kojem je smrtno stradao policajac Tarik Ljubuškić, te ozlijeđeno više njegovih kolega.

Optužnica ga je teretila da se s ciljem ozbiljnog zastrašivanja stanovništva ili prisiljavanja organa vlasti Bosne i Hercegovine da nešto izvrše, u više navrata sastajao s Harisom Čauševićem i dogovarao s njim da 27. lipnja 2010. izvrše teroristički napad na zgradu Policijske uprave Bugojno, kao i da je 26. lipnja 2010. u vozilu iz Sarajeva dovezao elemente za spravljanje eksplozivne naprave, nakon čega je sa Čauševićem izvršio obilazak maršrute planiranog terorističkog čina.

Čaušević je zbog terorističkog napada u Bugojnu osuđen na 35 godina zatvora.

Palislamović je ranije, zbog nasilja u obitelji, krađe, nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija, osuđivan na kazne u rasponu od šest mjeseci do jedinstvene kazne u trajanju pet i po godina.

Kopirati
Drag cursor here to close