Mušić i Špago

Poruka iz Mostara: Ovakvim događajima demantiramo one koji negiraju postojanje BiH

Predsjedavajući Skupštine HNŽ Šerif Špago također je čestitao Dan državnosti, kazavši kako većina građana BiH taj praznik doživljava kao praznik samostalne i suverene države BiH.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2017. u 21:41 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje Dana državnosti BiH započelo je u četvrtak navečer u Mostaru svečanom akademijom koja je okupila predstavnike kulturnog, političkog i javnog života Mostara, Hercegovačko-neretvanske županije i BiH.

Svečanost je upriličena u novoobnovljenim prostorijama Centra za kulturu Mostar, koji je uz Narodno pozorište Mostar i Muzej Hercegovine organizator dvodnevne manifestacije obilježavanja Dana državnosti, uz pokroviteljstvo predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edina Mušića i predsjedavajućeg Skupštine HNŽ Šerifa Špage.

Čestitku u povodu Dana državnosti BiH uputio je predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić, napomenuvši kako 25. studenoga predstavlja jedan od najvažnijih datuma za Bosnu i Hercegovinu i sve njezine stanovnike jer je to dan kada je potvrđena državnost BiH.

"Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti. Dobro bi bilo da svi mi koji živimo i radimo u BiH učinimo maksimum u onome što obavljamo jer tako ćemo najbolje doprinijeti svemu onome što se od nas očekuje kao i pridonijeti općem dobru u BiH", kazao je Mušić u izjavi novinarima.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ Šerif Špago također je čestitao Dan državnosti, kazavši kako većina građana BiH taj praznik doživljava kao praznik samostalne i suverene države BiH.

"Velikim odzivom građana na večerašnju svečanu akademiju šalje se poruka da građani osjećaju da BiH treba potporu u vremenima kada mnogi, od kojih se neki čak nalaze na visokim političkim dužnostima, negiraju postojanje BiH. Ovakvim događajima i prisustvom velikog broja građana demantiramo one koji negiraju postojanje države BiH i poručujemo im da će imati sve manje prostora za svoja opredjeljenja", kazao je Špago.

Svoje izlaganje o povijesnom danu, Danu državnosti održao je prof. Šaćir Filandra. U glazbenom dijelu programa tijekom svečane akademije nastupio je gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, te zbor 'Mostarske kiše'. U glumačkom dijelu nastupio je glumac iz Sarajeva Ermin Sijamija.

Obilježavanje Dana državnosti BiH nastavlja se u subotu, 25. studenoga, posjetom mostarskim Šehitlucima u 10 sati i Partizanskom spomen groblju u Mostaru u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close