Patriotska liga

Poruka iz Mostara: Nevesinje ne smije biti samo srpsko

Tijekom protekle godine, naše aktivnosti su se svodile uglavnom na obilježavanje značajnih datuma vezano za stradanja nevesinjskih Bošnjaka, a također i značajnih datuma pogibije naših boraca.
Vijesti / Flash | 29. 02. 2020. u 10:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Bokserskog kluba u kampusu Univerziteta 'Džemal Bijedić' održana je izvještajna skupština Patriotske lige Nevesinje.

Neposredno prije početka skupštine, položeno je cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH koji su bili članovi jedinica s nevesinjskog područja, te članovi Patriotske lige.

Na izvještajnoj skupštini prezentiran je rad lige u prošloj godini, te su predstavljene realizirane aktivnosti.

"Položili smo cvijeće na spomen obilježje poginulim borcima nevesinjskog bataljuna i borcima ostalih brigada, te MUP-a ARBiH, a tijekom izvještajne skupštine prikazali smo našem članstvu što smo to radili tijekom protekle godine.

Također, članstvo smo izvjestili i o financijskom dijelu, odnosno za što je novac potrošen kroz prethodne aktivnosti, a predstavili smo i buduće aktivnosti. Tijekom protekle godine, naše aktivnosti su se svodile uglavnom na obilježavanje značajnih datuma vezano za stradanja nevesinjskih Bošnjaka, a također i značajnih datuma pogibije naših boraca.

Naše aktivnosti neće stati na tome, nego je interes svih pravnih subjekata iz Nevesinja je da zajedno radimo, da budemo narod dostojan na prostoru s kojega smo u prošlosti protjerani, da radimo na povratku, te da radimo na tome da budemo u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u općini Nevesinje", rekao je to za Bljesak.info predsjednik UO Patriotske lige Nevesinje Ibrahim Kujan.

On je istaknuo kako postoji politička podrška, dok će se sa ostalim subjektima, uključujući Medžlis islamske zajednice Nevesinje i Udruženjem za povratak boriti da Nevesinje ne bude samo srpsko kako ga netko predstavlja.

"Tijekom ove godine planirali smo standardne aktivnosti, obilježavanje značajnih državnih datuma i drugih datuma koji su značajni za našu bošnjačku zajednicu Nevesinje. Osim toga, u planu nam je i rekonstrukcija pojedinih šehidskih mezarja i turbeta na području općine Nevesinje. Patriotska liga će učiniti sve da država BiH bude prisutna na svim prostorima od Une do Drine i od Save do mora. Imamo viziju države za koju su naši borci davali svoje živote i ne planiramo skrenuti s njihovog puta", naglasio je Kujan.

Kopirati
Drag cursor here to close