No pasarán!

Općina Prozor-Rama odbila građane poslati u mostarsku karantenu

O ovoj navedenoj problematici Stožer civilne zaštite općine Prozor-Rama izvijestit će Federalni Stožer civilne zaštite i nadležno tužiteljstvo.
Vijesti / Flash | 20. 04. 2020. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer civilne zaštite Prozor-Rama donio je ODLUKU o nemogućnosti postupanja po zapovijedi Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije/kantona na telefonskoj sjednici koju je održao 20. travnja 2020. godine.

U ovoj odluci Stožer civilne zaštite Prozor-Rama je ukazao na pravno-proceduralne propuste Županijskog stožera u Zapovijedi broj: 17-06-40-16-56/20 od 20.04.2020. godine.

Također je navedeno da nisu precizirani uvjeti i načini prijevoza osoba iz općine Prozor-Rama do karantene u Mostaru. Nije navedena ni točna adresa gdje trebaju stići osobe i tko će ih primiti.

Općinski stožer je u svom odgovoru upozorio na nezakonitost u navedenom postupku zapovijedanja općinskom Stožeru CZ. Navedeno je da općinski Stožer nema materijalno tehničke uvjete za provođenje zapovijedi. Transport osoba za karantenu nije u nadležnosti Stožera civilne zaštite općine Prozor-Rama.

O ovoj navedenoj problematici Stožer civilne zaštite općine Prozor-Rama izvijestit će Federalni Stožer civilne zaštite i nadležno tužiteljstvo.

"Po cijenu osobnog privođenja nisam spreman kupiti sugrađane i slati ih u neku mostarsku karantenu gdje bi se još mogli i zaraziti", rezolutan je u izjavi za Ramski vjesnik predsjednik Stožera civilne zaštite općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević.

Podsjetimo, Županijski stožer civilne zaštite na Šesnaestoj izvanrednoj telefonskoj sjednici donio je zapovijed kako se osobe iz općine Prozor-Rama kojima je uvedena obvezna karantena premjeste do mjesta određenog u rješenju za karantenu, odnosno u objekt u Ortiješu-Mukoša.

Kopirati
Drag cursor here to close