Kiša i klizanje tla

Odron prekinuo promet između Kiseljaka i Fojnice

Odmah je na mjesto događaja izašla teška mehanizacija sa ljudstvom, te je nedugo nakon kišnih padalina promet ponovno uspostavljen.
Vijesti / Flash | 05. 06. 2019. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom srijede popodne, veća količina kiše napravila je brojne probleme u nekoliko gradova Bosne i Herecegovine. Plivale su ulice Mostara, Bugojna, Sarajeva, Zenice i drugih gradova.

Također, uslijed skliskog kolnika, te neprilogođene vožnje uvjetima na cesti, u većini gradova je zabilježeno i nekoliko prometnih nesreća.

Veća količina vode uvjetovala je i pokretanje odrona na regionalnoj cesti R-438 Kiseljak - Fojnica, u mjestu Šćitovo gdje je promet bio u prekidu. Odmah je na mjesto događaja izašla teška mehanizacija sa ljudstvom, te je nedugo nakon kišnih padalina promet ponovno uspostavljen.

Na regionalnoj cesti R-413 Turbe-Banja Luka preko Skender Vakufa, u mjestu Imljani i dalje traju radovi na čišćenju odrona, tako da se prometuje otežano, jednom trakom, navodi se iz BiHAMK-a.

Foto: Čitatelj / Odron na cesti Fojnica-Kiseljak

U tijeku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) i Ormanica (M-1.8 Srebrenik-Orašje), zbog čega se na mjestima izvođenja radova prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja sanacijskihih radova, obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih cesta sa aktualnim radovima izdvajaju magistralne ceste: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa,Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralnu cestu M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru, priopćeno je iz BiHAMK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close