Ističe ugovor

Od sredine studenog na ulicama Bihaća će završiti oko 1500 migranata

Vlasnik 'Mirala' Boris Horvat ranije je izjavio da će ispoštovati odluku nadležnih i da neće produžiti ugovor s IOM-om.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2019. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnik 'Bire', privremenog prihvatnog centra za migrante u Bihaću, odbio je zahtjev Međunarodne organizacije za migracije (IOM) za produženje ugovora o smještaju migranata, što znači da će blizu 1.400 migranata ostati bez smještaja zaključno sa 15. studenim, kada ističe postojeći ugovor.

Uprava 'Bire' je ovom odlukom ispoštovala zahtjev Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom u Unsko-sanskoj županiji koja je zabranila produžavanje ugovora s obzirom da ni 'Bira', kao ni 'Miral' nisu osnovani kao specijalizirane ustanove namijenjene za prihvat i smještaj tražitelja azila u okviru Ministarstva sigurnosti u Vijeću ministara, navodi 'Klix'.

Ovu informaciju za taj portal potvrdio je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić koji je dobio ovaj dokument prije dva dana. Operativna grupa ranije je poručila da svoja vrata migrantima mora zatvoriti i centar 'Miral' u kojem je smješteno više od 620 migranata.

Ukoliko to ne učine oštro je poručeno da će biti poduzete sve zakonom propisane mjere i zatražena krivična odgovornost potpisnika ugovora, navodi 'Klix'. Vlasnik 'Mirala' Boris Horvat ranije je izjavio da će ispoštovati odluku nadležnih i da neće produžiti ugovor s IOM-om.

Policijski službenici županijskog MUP-a su tijekom prethodnih dana migrante iz privatnih smještaja prebacivali u kamp 'Vučjak', ali je zatraženo da i odatle budu izmješteni. Vlasti na tom području su tražile da migranti budu premješteni na lokaciju Medeno Polje, ali se vlasti u Bosanskom Petrovcu tome oštro protive.

Kopirati
Drag cursor here to close