Kad političari troši naše pare

Naručena tri "bijesna" BMW-a za Radmanovića, Krišto i Špirića

Kupljena su tri BMW 530 XD sa zahtjevnom opremom, ukupne cijene 329.175,00 KM!
Vijesti / Flash | 08. 12. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjekoslav Bevanda u svojim javnim nastupima podržao je novi aranžman sa MMF-om istaknuvši da donosi potrebne reforme, uprkos činjenici da je struka osudila još jedno kreditno zaduživanje bez cilja.

Nedugo potom se pojavila informacija u javosti o kupovini luksuznih automobila za potrebe predsjedavajućeg Zastupničkog doma Nebojšu Radmanovića (SNSD), dopredsjedavajuću Borjanu Krišto (HDZ BiH), te predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikolu Špirića (SNSD).

Kako piše Fokus.ba, Tajništvo je prihvatio preporuku Povjerenstva za javne nabavke te je prihvaćena ponuda autokuće AC Tomić iz Mostara za kupovinu tri nova automobile marke BMW 530 XD koji će porezne obveznike s uračunim PDV-om koštati ukupno 329.175 KM!

Navedeno vozilo proizvedeno u ovoj godini posjeduje čak 265 konjskih snaga, a razvija brzinu od 100 kilometara na sat za 5,8 sekundi.

Svakako, ova bijesna limuzina će biti dostavljena navedenim bh. dužnosnicima sa full opremom.

Prema tenderskog dokumentaciji, drugoplasiran ponuđač u ovom tenderu bila je firma M.R.M. Export-Import d.o.o. Ljubuški, koja je u ponudi imala Audija A6 50 TDI Quattro Tiptronic.

Deset dana prije toga, Parlamentarna skupština odlučila je kupiti vuneni ručno tkani tepih za koji su plaćeni 16.379,90 KM. Dan prije toga, kupljen je namještaj vrijedan 34.619 KM.

Samo opušteno ...

Kopirati
Drag cursor here to close