Teška bolest

Mostar: Preminula Saja Ćorić

Saja je doprinosila razvoju društvene zajednice kroz brojne projekte i aktivnosti, pogotovo svog Bijelog Polja kod Mostara.
Vijesti / Flash | 27. 12. 2019. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas, nakon višemjesečne borbe s teškom bolesti, u 63. godini umrla Saja Ćorić, predsjednica Udruženja 'Sumejja Gerc'. Udruženje na čijem je čelu bila, brinulo se o žrtvama silovanja i ostalih oblika ratnih zlostavljanja žena.

Ćorić je bila žrtva višemjesečne, užasne torture i mučenja u zloglasnom logoru 'Vojno' kod Mostara i hrabro je svjedočila o tim zločinima u sudskim procesima.

Nažalost, nerijetko je u toj borbi bila žrtva napada i zastrašivanja, ali uprkos tome, nije pokleknula, već je nastavila pronositi istinu o užasima koje je, zajedno sa svojim sugrađanima, proživljavala, navodi 'Dnevni avaz'.

Osim toga, Saja je doprinosila razvoju društvene zajednice kroz brojne projekte i aktivnosti, pogotovo svog Bijelog Polja kod Mostara. Pokop Saje Ćorić bit će u subotu na haremu Humi kod Mostara.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Saje Ćorić, predsjednice Udruženja 'Sumejja Gerc' i bivšu zatočenicu logora Vojno kod Mostara. Upućujem izraze duboke sućuti obitelji i prijateljima preminule", naveo je na društvenim mrežama član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close