Slučaj 'Opine'

Kreće se s mrtve točke: Nakon gradonačelnika, sastanak sa zakonodavnom i izvršnom vlasti

Sudionici su se složili kako sam gradonačelnik ne može riješiti probleme, ali obostrana volja za rješavanjem postoji što je ipak korak naprijed.
Vijesti / Flash | 30. 08. 2018. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Gradskoj vijećnici u Mostaru u četvrtak je održan sastanak predstavnika koordinacije udruge građana grada Mostara, predstavnika UG Opine, predstavnika gospodarstvenika južne zone, predstavnika poslodavaca i gospodarstvenika iz Starog grada s jedne strane te gradonačelnika Ljube Bešlića i predstavnika gradske vlasti sa druge strane.

Kako je za Bljesak.info rekao predsjednik UG Opine Ismet Kodro, razgovor je bio ugodan, gdje su iznijeti problemi južne zone. Kako je naglasio, ti problemi nisu samo problemi južne zone već i cijelog grada Mostara.

Sudionici su se složili kako sam gradonačelnik ne može riješiti probleme, ali obostrana volja za rješavanjem postoji što je ipak korak naprijed.

Sljedećih dana održat će se sastanak na kojem će sudjelovati i predstavnici izvršene te zakonodavne vlasti uz policiju, na koju, prema riječima Kodre pada najviše kritika.

Osvrnuli su se na inspekcijski nadzor koji se zadnjih dana vrši u južnoj zoni, skrećući pozornost da s turističke strane svi putnici koji slete u Zračnu luku Mostar trebaju zateći uređenu i čistu južnu zonu te da se radi na smanjivanju krađa u Starom gradu, kako bi i turistička sezona bila uspješnija tijekom idućih godina.

Podsjetimo, stanovnici Opina kažu kako se u njihovom naselju događaju krađe, paljevine, svađe, a sve je kulminiralo pokušajem ubojstva.

Kako su nedavno izjavili, prošlost problema seže unazad tri godine kada su nepoznate osobe doselile na prostor bivše tvrtke Velmos danas u vlasništvu tvrtke Lijanovići.

''Ljudi su nepoznati, ne znamo ni od kud dolaze ni jesu li građani naše države. Njihovo ponašanje malo po malo počelo je poprimati nasilničke oblike da bi kulminiralo poslije krađa, paljevina, svađa, pokušajem ubojstva'', naveli su mještani Opina.

Kopirati
Drag cursor here to close