Željko Karan

Kaznena prijava protiv patologa zbog slučaja 'Dragičević'

Mediji su neslužbeno objavili da je protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu, MUP Srpske podnio kaznenu prijavu banjalučkom Okružnom tužiteljstvu zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević".
Vijesti / Flash | 27. 09. 2018. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kaznena prijava protiv patologa Željka Karana proslijeđena je Republičkom javnom tužiteljstvu, rekla je Srni glasnogovornica Okružnog javnog tužiteljstva Banjal Luka Maja Đaković Vidović.

"Ja sam izvršila provjere, Okružno tužiteljstvo je tu prijavu proslijedilo Posebnom odjeljenju Republičkog tužiteljstva za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika organiziranog gospodarskog kriminala jer je to u njihovoj nadležnosti", navela je Vidovićeva.

glasnogovornica Republičkog javnog tužiteljstva Dragica Tojagić rekla je večeras Srni da će informacije priopćiti u petak.

Mediji su neslužbeno objavili da je protiv Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu, MUP Srpske podnio kaznenu prijavu banjalučkom Okružnom tužiteljstvu zbog sumnje u zloupotrebu u slučaju "Dragičević".

Nestanak dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića prijavljen je 18. ožujka, a njegovo tijelo pronađeno je 24. ožujka na ušću rijeke Crkvena u Vrbas, u neposrednoj blizini tvrđave Kastel u Banjaluci.

Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka donijelo je 4. srpnja naredbu o provođenju istrage protiv više nepoznatih osoba zbog postojanja osnova sumnje da su 18. ožujka u Banja Luci napala Davida Dragičevića koji je bježao od njih i pao niz strmu obalu rijeke Crkvene ili su ga napadači gurnuli, te je uslijed utapanja nastupila smrt.

U naredbi iz Okružnog tužiteljstva Banja Luka navode da postoje osnovi sumnje da su te osobe drugog lišila života, čime bi učinila kazneno djelo ubojstvo.

Nakon identifikacije tijela, od 26. ožujka na banjalučkom Trgu Krajine počela su okupljanja građana organizirana putem Facebook  grupe pod nazivom "Pravda za Davida", koja je, kako je navedeno, formirana s ciljem dolaska do istine i rasvjetljavanja "slučaja "Davida Dragičevića"".

Kopirati
Drag cursor here to close