Afera?

Posrednik za cjepivo za FBiH uhićen 2016. zbog pokušaja ubojstva?

Vijesti / Flash | 21. 03. 2021. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osoba imena Nikola Lakušić, koji je inače posrednik iz Srbije za nabavku cjepiva Sputnjik za Federaciju BiH, 2016. godine u Beogradu uhićena je zbog pokušaja ubojstva izvjesnog Stefana Mićića i ranjavanja djevojke T.P. u Krunskoj ulici u središtu Beograda, prenosi Inforadar.ba.

Kako saznaje Inforadar, Lakušić iz beogradske pucnjave vlasnik je podebljeg policijskog dosjea, a na policijskim agencijama BiH je utvrde radi li se o istom čovjeku.

Naime, Nikola Lakušić iz pregovora sa Vladom FBiH potpisuje se i sa "Nikola Zukur Lakušić", odnosno "Nikola Zukor Lakušić" u korespondenciji sa pojedinim vlasnicima i predstavnicima veledrogerija u BiH.

Izvor Inforadara iz policije pojašnjava da osobe iz krim-miljea u osobnim dokumentima često mijenjaju jedno slovo imena ili prezimena, a onda nastupaju sa drugim, kako bi bila otežana njihova identifikacija u poslovima kojima se bave.

Je li to i ovdje slučaj – odgovor trebaju da ponude bh. sigurnosne i policijske strukture. S obzirom da je ovo pitanje od najvišeg mogućeg javnog interesa, a pogotovo interesa za javno zdravlje, na pravoj državi je da utvrdi konačni identitet "Nikole Lakušića".

Podsjećamo, firmu Medimpex na telefonskoj sjednici Vlada FBiH je u utorak navečer izabrala od tri ponuđača. Ponuđena je nabavka 500.000 ruskih cjepiva Sputnjik V, po cijeni od 14,3 eura po dozi (oko 28 KM, iako je fiksna cijena Sputnjika 9.95 dolara – oko 16 KM!) uz obavezu da u roku od tri dana od potpisivanja ugovora u sarajevsku zračnu luku isporuči prvu posiljku od 100.000. Ostatak od 400.000 cjepiva , trebao bi biti isporučen u roku od tri tjedna.

Posrednika Nikolu Lakušića Ruski Investicijski fond ovlastio je kao agenta za prodaju vakcina na području bivše Jugoslavije.

Kako piše Inforadar, predsjednik LDP-a i savjetnik Željka Komšića u Predsjedništvu BiH, Čedomir Jovanović prilikom intervjua prošle subote na Face TV. je prije bilo kakvih informacija i saznanja u javnosti o nabavci Jovanović najavio dolazak ovog cjepiva. Dakle, četiri dana prije službene
objave.

Prema informacijama Inforadara, Jovanović poznaje Lakušića, a kao politički savjetnik veza je s Komšićem i Avdom Gljivom, DF-ovim predsjednikom UO Apoteke Sarajevo i predsjednikom OO DF Vogošća.

Cijelu istraživačku priču donosi portal Inforadar.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close