Teški uvjeti

Granična policija BiH na sjeveru države treba pomoć

Kao osnovni problem za učinkovitiju borbu protiv ilegalnih migracija, istaknut je nedovoljan broj policijskih službenika, loša infrastruktura na graničnim prijelazima i nedostatak suvremene specijalističke opreme.
Vijesti / Flash | 19. 06. 2019. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukovodstvo Granične policije BiH na čelu s direktorom Zoranom Galićem, u srijedu je održalo radni sastanak s članovima Operativnog stožera GPBiH, načelnikom Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška i rukovoditeljima unutarnjih jedinica ovog ureda.

Na sastanku, koji je održan u Glavnom uredu u Sarajevu, posebno je tematizirana aktualna situacija s ilegalnim migracijama u zoni dogovornosti terenskog ureda Sjeverozapad, a koji djeluje i zahvaća područje općina: Cazin, Velika Kladuša, Bužim, Bosanska Krupa, Novi Grad, Kozarska Dubica, Gradiška i Srbac.

Istaknuto je i da je na ovom području, tijekom 2019. godine, evidentiran veći promet osoba i vozila na graničnim prijelazima, veći broj otkrivenih krivičnih djela, posebno kada je riječ o krijumčarenju ljudi te da je zabilježeno i češće narušavanje javnog reda i mira od ilegalnih migranata u blizini graničnih prijelaza.

Kao osnovni problem za učinkovitiju borbu protiv ilegalnih migracija, istaknut je nedovoljan broj policijskih službenika, loša infrastruktura na graničnim prijelazima i nedostatak suvremene specijalističke opreme.

Na sastanku se govorilo i o suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Unsko-sanske županije. Konstatirano je da suradnja s MUP-om USŽ treba biti unaprijeđena s obzirom na trenutnu situaciju s ilegalnim migrantima na ovom području. Također, istaknuta je i dobra suradnja s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske, naročito kroz razmjenu obavještajnih podataka i povećan broj mješovitih patrola u graničnom pojasu između dvije zemlje.

Na sastanku je naglašeno da se od svih pripadnika GPBiH očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu, poštivanje zakonskih akata te blagovremena razmjena informacija na svim nivoima, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close