Vladina preporuka

Državljanstvo BiH za direktora Turkish airlinesa

Vlada je dala preporuku za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine Ahmeta Saliha Kansua, direktora Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu
Vijesti / Flash | 23. 08. 2019. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je usvojla izvještaje o implementaciji projekata po Programu javnih investicija u Sektoru energije, zaključno sa 31.3.2019. godine i o realiziranim aktivnostima implementacione jedinice Projekta 'Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini' za FBiH za period od 1.4.2019. do 30.6.2019. godine (Il kvartal 2019. godine).

Vlada FBiH dala je prethodnu suglasnost na izmjenu Rješenja o dodjeli dijela sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2018. godinu gospodarskom društvu Bossin d.o.o. Mostar, u iznosu od 420.000 KM.

Vlada je dala preporuku za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine Ahmeta Saliha Kansua, direktora Turkish Airlinesa za Bosnu i Hercegovinu, kao osobe od naročite koristi za BiH u području razvoja turizma, kao najbrže rastuće grane ekonomije i međunarodne promocije BiH kao atraktivne svjetske turističke destinacije.

Vlada FBiH danas je Službi za zajedničke poslove organa i tijela FBiH dala nalog da pripremi Prijedlog odluke o nabavci vozila, koja će se u postupku javne nabavke realizirati iz planiranih sredstava, usvojenih proračunom za 2019. godinu, za potrebe organa i tijela Vlade FBiH (1.000.000 KM) i Službe za zajedničke poslove (80.000 KM). Po preuzimanju novih vozila, proračunski korisnici su dužni staviti na raspolaganje jedno, a Porezna uprava Federacije BiH osam vozila (u voznom stanju, ispravnih i spremnih za dalje korištenje), koja će, na osnovu zahtjeva, biti dodijeljena drugim korisnicima.

Vlada FBiH se suglasila sa Odlukom o neusvajanju Financijskog izvještaja i godišnjeg obračuna za 2018. godinu Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu, koju je donio Upravni odbor ove agencije.

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o sazivanju 36. (izvanredne) sjednice Skupštine dioničara Union banke d.d. Sarajevo za 11.9.2019. godine, a među točkama predloženog dnevnog reda su izbor predsjednika Skupštine, te razrješenje dosadašnjih i imenovanje novih članova Nadzornog odbora. Odluka stupa na snagu danom donošenja, a bit će objavljena u Službenim novinama FBiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close