Usvajanje zakona

Borci spremili plan B za političare FBiH

Naglašavajući da ih ne zanima negativno mišljenje Vlade FBiH o zakonu, on je poručio da demobilizirani borci imaju i 'plan B', ako zakon ne bude usvojen
Vijesti / Flash | 24. 02. 2019. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demobilizirani borci u Federaciji BiH (FBiH) okupit će se u četvrtak, 28. veljače, ispred zgrade parlamenta FBiH kada Predstavnički dom treba raspravljati o Prijedlogu zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji.

Dogovor o okupljanju postignut je na sastanku održanom u šatorskom kampu u kojem demobilizirani borci iz FBiH više od 600 dana prosvjeduju pred bivšom zgradom Vlade FBiH.

Njihov osnovni zahtjev je javno objavljivanje registra boraca i uvođenje boračkog dodatka za one koji nemaju nikakava mjesečna primanja, što predviđa i zakon koji je u proceduru uputio Klub poslanika koalicije DF-GS u Parlamentu FBiH.

Vlada FBiH je 22. veljače odbila ovaj zakon, ističući da su predviđena rješenja nerealna i neprovodiva. Jedan od demobiliziranih boraca iz kampa Nazil Velić izjavio je za 'Dnevni avaz' da borci apeliraju na parlamentarce da usvoje zakon koji sadrži boračke zahtjeve, poručivši da demobilizirani borci 'neće odstupiti ni milimetra'.

Naglašavajući da ih ne zanima negativno mišljenje Vlade FBiH o zakonu, on je poručio da demobilizirani borci imaju i 'plan B', ako zakon ne bude usvojen, ali nije želio otkriti detalje, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close