Socijalna politika

77 tisuća KM za udruge u HNŽ

Ministar Opsenica je kazao kako su u sektoru socijalne skrbi učinjeni značajni pomaci pri čemu se posebno osvrnuo na nove servise i usluge, okretanje preveniranju i najranjivijim skupinama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.
Vijesti / Flash | 02. 10. 2018. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a potpisao je u utorak u zgradi Vlade u Mostaru ugovore s predstavnicima trideset pet udruga kojima je za financiranje projekata iz područja socijalne politike odobreno ukupno 77.000 maraka. 

Ministar Opsenica je kazao kako su u sektoru socijalne skrbi učinjeni značajni pomaci  pri čemu se posebno osvrnuo na nove servise i usluge, okretanje preveniranju i najranjivijim skupinama, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.   

"Naša posvećenost nevladinom sektoru još je veća, vidljivo je to i kroz 18 posto povećanja sredstava namijenjenih financiranju projekata socijalne politike. Svake godine smo iznova naglašavali potrebu da ponuđeni projekti budu što kvalitetniji, pa ni ova godina nije bila iznimka. Imamo vrijednih projekata, onih nešto manje vrijednih, ali i onih na granici prihvatljivosti. Prethodnih godina nositelji tih jedva prihvatljivih projekata, doduše potiho, znali su izražavati svoje nezadovoljstvo visinom dodijeljenih iznosa. Sada ih molim da to ne čine, jer za to nemaju razloga. Ako netko treba biti nezadovoljan, to mogu biti nositelji projekata koji su dobili najviše, ali ne i mogući maksimum i Ministarstvo koje je, unatoč svemu, odlučilo financirati sve projekte ne želeći kraj mandata obilježiti ponašanjem drugačijim od dosadašnjeg", rekao je ministar Opsenica.

Kopirati
Drag cursor here to close