Republika Srpska

7 novih pozitivnih na koronavirus, ukupno 13 zdravstvenih radnika

''Nemoguće je očekivati da u ovakvim epidemijama virus 'ne uđe' u zdravstvenu ustanovu'' – rekao je on i pozvao građane da budu iskreni kada daju podatke zdravstvenim radnicima o svom stanju.
Vijesti / Flash | 03. 04. 2020. u 09:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Alen Šeranić rekao je danas da je u tom bh. entitetu koronavirus potvrđen kod još sedam osoba, što je ukupno 274 u RS, dok se dosad 21 osoba oporavila.

U protekla 24 sata u RS su testirana 343 uzorka na Covid-19.

Među tri novo pozitivne žene je i jedna doktorica sa Univerzitetsko-kliničkog centra RS u Banjoj Luci.

''Radi se o obiteljskom kontatku, jer joj je suprug prethodno bio pozitivan na koronavirus. Doktorica nije radila od 26. ožujka i bila je u izolaciji od onda kada je utvrđeno da joj je suprug pozitivan'' – rekao je resorni ministar.

Ukupno je u 13 zdravstvenih radnika u RS pozitivno na koronavirus, ali većina nije zaražena kontaktima u medicinskim objektima.

''Nemoguće je očekivati da u ovakvim epidemijama virus 'ne uđe' u zdravstvenu ustanovu'' – rekao je on i pozvao građane da budu iskreni kada daju podatke zdravstvenim radnicima o svom stanju.

Dvije novozaražene osobe su iz Bijeljine, po jedna iz Mrkonjić Grada, Banje Luke, Teslića, Kotor Varoši i Istočne Ilidže.

U UKC-u RS je i sedam pozitivnih osoba priključeno na respirator, do sada je pet osoba u tom bh. entitetu preminulo.

Do sada je u RS ukupno testirano 2.320 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom u RS je trenutno 10.393 osoba, a iz nadzora je izašlo njih 10.032.

Najviše oboljelih osoba od koronavirusa u Republici Srpskoj (RS) je starosti od 30 do 65 godina - potvrdio je entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Ponovio je da je važno pridržavati se preporuka i smanjiti fizičku distancu, posebno sa starijim osobama, koje zbog tog oboljenja mogu da izgube život.

Više je zaraženih muškaraca (150), nego žena (124) u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close