Telefonske ankete

54 posto Britanaca glasovat će za ostanak u EU, 46 posto protiv

Vijesti / Flash | 18. 04. 2016. u 21:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pedeset četiri posto Britanaca glasovat će za ostanak u Europskoj uniji dok će 46 posto glasovati za odlazak, sudeći po telefonskoj anketi ICM instituta za novine Guardian objavljenoj u ponedjeljak.

Anketa, objavljena na websiteu Guardiana, isključila je one koji su izjavili da ne znaju kako će glasovati na referendumu zakazanom za 23. lipnja.

Paralelna online anketa ICM-a pokazala je da tabori "za" i "protiv" imaju podršku po 50 posto glasača. Ranije brojke radi usporedbe nisu bile odmah dostupne.

''Iako su internetske ankete do sada pokazivale da oba tabora imaju podjednaku podršku, odnedavno su telefonske ankete pokazale veću podršku taboru "za ostanak", povremeno dostižući i 60 posto'', naveo je Guardian riječi Johna Curticea, profesora političkih znanosti na univerzitetu Strathclyde, prenosi agencija Reuters.

Podsjetimo, britanski ministar za europske poslove David Lidington upozorio je u ponedjeljak da bi izlazak njegove zemlje iz Europske unije predstavljao velik ekonomski i financijski rizik.

"Želim reći nešto o tome što se jutros dogodilo u Londonu, gdje je ministarstvo financija objavilo sveobuhvatnu i iscrpnu analizu o posljedicama koje bi na životni standard ljudi imao britanski izlazak iz EU-a", rekao je Lidington u Luxembourgu.

Kopirati
Drag cursor here to close