Travanj

509 poziva upućeno ''Krimolovcima''

Putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 197 prijava, od čega je 38 bilo sa korisnim informacijama.
Vijesti / Flash | 04. 05. 2022. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u travnju 2022. godine registrirali ukupno 509 poziva, od kojih su 53 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko - obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije ''Krimolovci'', zaprimljeno je ukupno 312 poziva, od kojih je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiteljima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na službenoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 197 prijava, od čega je 38 bilo sa korisnim informacijama, od kojih je deset dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U mjesecu travnju su pristigle 22 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 54 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja ''Krimolovci'' - 080 020 505, priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kopirati
Drag cursor here to close