Jako nevrijeme

41 raketa obranila Banja Luku

Preciziraju da su strijelci prijavili sugradicu i grad u jakoj kiši, uz jaku grmljavinu, ali bez štete na branjenom području.
Vijesti / Flash | 04. 08. 2020. u 10:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području grada Banje Luke od jutros je ispaljena 41 protivgradna raketa, dok se na području Laktaša, Bosanske Gradiške i Kozarske Dubice upravo djeluje prizemnim generatorima srebrnog jodida, saopćeno je iz "Protivgradna preventiva Republike Srpske".

Preciziraju da su strijelci prijavili sugradicu i grad u jakoj kiši, uz jaku grmljavinu, ali bez štete na branjenom području.

Iz "Protivgradne preventive” tvrde da je "pravovremenim djelovanjem i konstantnim unosom meteorološkog reagensa u gradonosnu oblačnost, izbjegnut scenario kakav se mogao vidjeti tijekom jučerašnjih događanja u Hrvatskoj".

Navode da od 3 sati aktivno prate i djeluje na gradonosnu oblačnost.

Do kraja dana, kao i narednih dana, prognoze su nestabilne, te će po potrebi i dalje djelovati.

Ovo je 22 dan s djelovanjima i do danas je utrošeno 807 protugradnih raketa.

Kišno nevrijeme u Banjoj Luci, padao i grad

Jaka kiša praćena gradom i grmljavinom zahvatila je jutros Banju Luku.

Nakon visokih temperatura zrak tijekom jučerašnjeg dana, jak pljusak donio je samo kratkotrajno osvježenje, jer se ponovo pojavilo sunce.

Za sada nisu dostupni podaci o mogućim štetama.

Obilna kiša padala je i protekle noći u tom gradu.

Za danas je u BiH najavljeno preteženo oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz uvjete za lokalne nepogode i mogućnost veće količina padalina za kratko vrijeme.

Tijekom dana bit će povremeno i sunčanih intervala, uglavnom u Krajini, a temperatura zraka bit će u postepenom padu uvečer, od zapada k istoku.

Kopirati
Drag cursor here to close