Diktatura ECB-a

20-godišnja djevojka napala direktora ECB-a Maria Draghija

Vijesti / Flash | 15. 04. 2015. u 15:04 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojka se bacila na Maria Draghija, predsjednika Europske središnje banke (ECB) u tijeku konferencije za novinare u srijedu u sjedištu institucije u Frankfurtu i time dovela do prekida događaja.

"Djevojka od dvadesetak godina, koja se umiješala među novinare, popela se na stol ispred Draghija i uzvikivala na engleskom "prekinite diktaturu ECB-a", riječi koje je imala ispisane na majici, bacala je konfete", rekao je novinar agencije AFP koji je bio prisutan.

Konferencija za novinare je prekinuta nekoliko minuta i djevojka je odvedena. Konferencija je zatim nastavljena normalnim tokom, a da Draghi nije napravio nikakvu aluziju, osim da bi "nadoknadio izgubljeno vrijeme" produžio je malo na kraju.

ECB se često vidi kao glavni tvorac politike štednje na djelu u nekoliko europskih zemalja i podvrgnut je oštroj kritici. Inauguracija njegovog novog sjedišta u Frankfurtu je rezultirala velikim demonstracijama protiv štednje i kapitalista, koje su okupile tisuće ljudi i započele na trenutke s nasiljem.

Procedure sigurnosti za ulazak u zgradu ECB-a su previše stroge i nikom tko nije prethodno upisan nije dozvoljeno da nazoči konferenciji za novinare, koja se održava svakih šest tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close