Povećan broj migranata

ŽZH: Policija zatekla pet Iranaca i Libijca

Sve više migranata zatekne se svakodnevno na području Županije Zapadnohercegovačke.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2018. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest migranata zatečeno je u tijekom ponedjeljka na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za Bljesak.info iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

''U ponedjeljak u 22:15 sati u Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu zatečena su tri ilegalna migranta iz Irana koji nisu imali valjane potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil te su zbog toga prenoćili u prostorijama Policijske uprave Široki Brijeg nakon čega su u utorak ujutro proslijeđeni Terenskom uredu za strance u Ljubuškom'', izjavio je za Bljesak.info Dražan Bošnjak, glasnogovornik MUP-a ŽZH.

Potvrdio nam je da su istog dana još dva migranta iz Irana s valjanom potvrdom zatečena na području Ljubuškog te jedan migrant iz Libije u mjestu Vir kod Posušja.

Još četiri migranta zatečena su i u nedjelju.

''Četiri migranta zatečena su u pojasu Graničnog prijelaza Gorica u Grudama u nedjelju od kojih su dva iz Irana s valjanom potvrdom o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil, jedan migrant iz Turske s putovnicom te jedan iz Iraka kojemu je istekla potvrda'', kazao je Bošnjak.

Iz policije nam je rečeno da su ovakvi događaji sve učestaliji zbog povećanog broja migranata koji dolaze u BiH te da policijski službenici svakodnevno na području ŽZH zateknu migrante.

Kopirati
Drag cursor here to close