Privođenje

Zvornik: 52-godišnjakinja privedena na granici zbog krivotvorenja novca

Vijesti / Crna Kronika | 31. 08. 2016. u 13:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Zvornik u utorak su lišili slobode državljanku Bosne i Hercegovine J. B. (1964.).

Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Sud BiH zbog kaznenog djela 'Krivotvorenje novca'. Kontrolirana je prilikom izlaska iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak. Predata je službenicima Sudbene policije Suda BiH.

Istoga dana na MGP Gradiška prilikom ulaska u BiH slobode je lišen 25-godišnji državljanin BiH E. Š. jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Centar javne bezbjednosti Banja Luka zbog kaznenog djela 'Krađa'. Predat je službenicima CJB Banja Luka.

Službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Tuzla 30.8.2016. godine su lišili slobode bh. državljanina D. S. (1987.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla zbog kaznenog djela 'Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje'.

Osoba je na Međunarodni aerodrom Tuzla stigla letom iz Dortmunda. D. S. je predat službenicima Sudbene policije Tuzlanskr županije, navodi se iz Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close