Prevara

Zvorničanin Dobojliji prodao brak za 11.895 KM

Prijavljen je Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj za iznudu i prevaru, odnosno da je lakovjernog muškarca 'ojadio' za 11.895 maraka.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 02. 2018. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija tereti dvadesetogodišnjeg Zvorničanina Z.A. da je prevario duplo starijeg Dobojliju, kojeg je vrbovao na Facebooku, gdje mu se s lažnog profila predstavio kao djevojka, a zatim mu ponudio brak i tražio - novac.

Prijavljen je Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj za iznudu i prijevaru, odnosno da je lakovjernog muškarca prevario za 11.895 maraka.

Za Zvorničanina se sumnja da je u drugoj polovini prošle godine preko Facebooka kontaktirao Dobojliju, i to s lažnog, ženskog profila, pišu Nezavisne novine.

"Počeo je s njim razmjenjivati poruke s nedvosmislenim sadržajem - odnosile su se na brak. Kada je pridobio njegovo povjerenje, onda je tražio pare da bi se upoznali i zajedno otišli u inozemstvo", pojašnjava sugovornik "Nezavisnih" upućen u detalje istrage.

Međutim, vrag je odnio šalu - osumnjičenom su apetiti porasli. Kako bi svoje ideje realizirao, počinje se nesuđenom mladoženji javljati s različitih Facebook profila.

"Imao je više lažnih ženskih profila. Tako je fantomska žena rekla Dobojliji da je iz Trebinja, te da će 'nadrljati' ako ne uplati pare na bankarski račun i putem pošte na ime njenog rođaka Z.A. iz Zvornika. A Z.A. je, dakle, upravo mladić koji iza lažnih profila stoji", ističe naš izvor.

Iako je osumnjičeni na ovaj način, sumnja se, pokušao zavarati i policiju, kako bi krak njihove istrage odveo do Trebinja, na kraju je prekinut. Lociran je u Zvorniku.

Potom su dobojski policajci, u suradnji s kolegama iz Zvornika, pretresli stan i automobil koje koristi Z.A. Pronašli su pregršt dokaza.

"Pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, prijenosni računari, SIM kartice, novac u različitim valutama kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku", rečeno je iz dobojske policije.

Dvadesetogodišnjaka su zvornički policajci uhitili te ga predali policiji u Doboju. Nakon krim-obrade, Z.A. je predan Tužiteljstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close