Slučaj "Memić"

Zijad Mutap i Hasan Dupovac ostaju u pritvoru

Osim produženja pritvora, odbijena je i žalba Alise Ramić (rođeno Mutap) te i ona ostaje u pritvoru.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 06. 2021. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine produžio je pritvor Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, osumnjičenima u predmetu "Dženan Memić".

Kako je za N1 kazao odvjetnik obitelji Memić Ifet Feraget pritvor je i Mutapu i Dupovcu produžen za još 25 dana i ovo je prvi put da se postupa točno po pravnoj struci i poštivanju svih prava iz Europske konvencije o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Čekaju se nove optužnice

Osim produženja pritvora, odbijena je i žalba Alise Ramić (rođeno Mutap) te i ona ostaje u pritvoru.

"Hvala Sudu i Tužiteljstvu BiH što su donijeli ovakvu odluku. Ova borba traje, ali svakim danom daje rezultate. Više smo mi učinili za pravosuđe zadnjih pet godina i to upravo našom borbom nego što je to učinjeno u proteklih 30 godina", kazao je Feraget.

Kako je naveo, očekuje se da za 20-ak dana bude podignuta optužnica protiv pet uhićenih osoba u ovom predmetu – Alise Ramić Mutap, Hasana Dupovca, Zijada Mutapa, Josipa Barića i Muamera Ožegovića.

Produžen pritvor i Josipu Bariću

Zijad Mutap je otac Alise Ramić (Mutap) i on je osumnjičen za ometanje istrage u slučaju "Dženan Memić".

Uhićen je zajedno s Hasanom Dupovcem, tadašnjim šefom Odsjeka MUP-a KS za prometne istrage, koji je prvi razgovarao s ocem stradalog Murizom Memićem i pritom mu otkrio informacije o stradanju njegovog sina, a koje nisu službeno zabilježene.

Podsjetimo da je produžen i pritvor i Josipu Bariću, službeniku MUP-a KS za mjesec dana, koji se sumnjiči zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. a vezi s krivičnim djelom protuzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

Više od 60 saslušanih svjedoka

Policajci DKPT-a Nebojša Veljović (umirovljeni) i Nedžad Hrvat pušteni da se brane sa slobode.

Podsjetimo, tužitelji su istaknuli kako je devet zaštićenih svjedoka, a više od 60 svjedoka do sada je saslušano.

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. veljače 2016, nakon teških ozljeda koje je zadobio 8. veljače, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi kako su skrivili prometnu nesreću u kojoj je Memić teško ozlijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice.

Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Kantonalnog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

Kopirati
Drag cursor here to close