Korupcija

Zenica: Uhićeni dužnosnici ministarstva obrazovanja

Vijesti / Crna Kronika | 12. 07. 2017. u 08:17 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava policije MUP-a Zeničko - dobojske županije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ i u suradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, u proteklom periodu poduzimala je aktivnosti aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja kaznenih djela koruptivnog karaktera.

S tim u vezi, 12.7.2017. godine, u Zenici, slobode su lišene tri osobe koje će biti predmet kriminalističke obrade i predate u dalju nadležnost Županijskog tužiteljstva ZDŽ.

U prijepodnevnim satima navedene osobe će biti privedene u službene prostorije.

Kako saznaje Zenicablog, uhićeni su visoki dužnosnik Ministarstva obrazovanja Akif Smajlhodžić, njegov suradnik Eldin Durmić, te Nermin Bajtarević Bajtara, dok je četvrta tražena osoba u bijegu. U tijeku su pretresi.

Zenička je policija u proteklom razdoblju, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ZDŽ-a i u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, poduzimala niz aktivnosti iz svoje nadležnosti radi otkrivanja i rješavanja više kaznenih djela koruptivnog karaktera.

Pod policijskim opservacijama se, nakon prijave građana, našli timovi koji su radili na polaganju vozačkih ispita gdje su uočene brojne nepravilnosti.

Tri osobe koje su danas u Zenici lišene slobode bit će predmet kriminalističke obrade nakon čega će biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close