Teška nesreća

Zenica: U sudaru tri vozila poginula jedna osoba

Vijesti / Crna Kronika | 01. 09. 2014. u 17:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U stravičnom sudaru kamiona sa prikolicom, kombija i putničkog vozila, koji se dogodio oko 17:50 na magistralnoj cesti M-17 kod Zenice, jedna osoba je smrtno stradala, a šest osoba je ozlijeđeno.

Ekipa "Dnevnog avaza" je bila na licu mjesta, kada je ekipa Hitne pomoći pružila prvu pomoć i prebacila troje ozlijeđenih u zeničku Kantonalnu bolnicu. Sudarili su se teretno vozilo sa prikolicom "labudicom" koje je na sebi vozilo ?teški građevinski stroj, kombi i vozilo Ford.

Prema prvim neslužbenim informacijama, poginuo je vozač kombija, dok je njegov suvozač teško ozlijeđen i od siline udara je ispao iz vozila. Ozljede su zadobili i muškarac i žena iz kombija, te vozač kamiona, pripadnik Oružanih snaga BiH.

Na lice mjesta je stigla ekipa MUP-a ZDŽ i Tužiteljstva i radi se očevid. Promet magistralnom cestom je u prekidu do okončanja očevida, navodi 'Avaz'.

Prema prvim informacijama, poginuo je vozač kombija Samir (Zijada) Islamović iz Zavidovića, a teško je ozlijeđen njegov suvozač Almir (Arifa) Osmić. Teške ozljede su zadobili i pripadnici Oružanih snaga BiH koji su se nalazili u kamionu Zoran Matijašević i Josip Petrušić, kao i vozač Sulejman Begić i suputnici Aida i Arif Mujagić iz 'Forda'.

Kopirati
Drag cursor here to close