Metež

Zenica: Obitelj ubijene djevojke u sudnici napala ubojice

Vijesti / Crna Kronika | 14. 06. 2016. u 12:51 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici izreklo kazne na po 40 godina zatvora Avdiji Selimoviću i Murizu Brkiću zbog svirepog ubojstva Arnele Đogić u sudnici je nastao opći metež.

Naime, obitelj ubijene Đogić je prvo počela upućivati pogrdne riječi Selimoviću i Brkiću, a potom su i fizički nasrnuli na njih, navodi 'Dnevni avaz'.

Članovi obitelji su preko sudskih policajca pokušali udariti optužene, pljuvali su ih. No sudski policajci su ih spriječili u tome. Arnelin brat Alen je istrčao za njima iz sudnice, ali im nije uspio prići niti ih udariti jer su ga spriječili sudski policajci.

Selimović je danas tijekom završne riječi tražio da bude smješten u posebno odjeljenje Kazneno-popravnog zavoda Zenica jer mu je, kako on kaže, ugrožena sigurnost. Izricanje presude možete pogledati u video prilogu Zenicabloga.

"Ovo je primjer koji je popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da uradi to da osoba bez ikakvog razloga bude lišena života. Ovo je jedan od rijetkih slučajeva da sam izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri. Ovo nije zabilježeno u sudskoj praksi, a sama optužnica govori o planu i dogovoru optuženih u svaki detalj.

Ova količina bijesa i sile i ubijanje osobe kako su uradili zahtijeva svaku osudu. Nikad nećemo znati zašto su otišli u kavanu da piju, da li da proslave ili da imaju alibi, to znaju samo njihovi umovi. Sudili smo razna kaznena djela i ratne zločine pa 'razumijemo' zašto netko uradi, ali da se u miru i ljubomori ovo zvjerski uradi, to nije zabilježeno u sudskoj praksi", kazao je sudac Malićbegović nakon izricanja presude, prenosi Klix.

Sudac Enes Malićbegović u presudi je detaljno opisao kazneno djelo ubojstva Arnele Đogić. Brkić i Selimović Arnelu su ubili na posebno okrutan način, a nakon ubojstva njeno tijelo su bacili niz liticu visine 70-ak metara. Nakon posebno okrutnog ubojstva, Selimović i Brkić su otišli u jedan od kafića u Olovu i slavili do dugo u noć.

Reakciju obitelji ubijene Arnele Đogić na upućene prijetnje možete pogledati u video prilogu Zenicabloga.

Kopirati
Drag cursor here to close