Crnogorci

Zbog šverca 400 kg kokaina uhićena dvojica pripadnika balkanskog klana

Među 15 uhićenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, prenio je urugvajski ''El Observador''.
Vijesti / Crna Kronika | 24. 03. 2023. u 18:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Urugvajska policija je zaplijenila više od 400 kilograma kokaina u okviru akcije pod nazivom "Virtus", i između ostalih, uhitila dvojicu državljana Crne Gore, javlja Radio i Televizija Crne Gore.

Među 15 uhićenih su i dvojica državljana Crne Gore za koje se sumnja da su pripadnici balkanskog klana, prenio je urugvajski ''El Observador''.

Nadalje se u tekstu navodi kako je balkanski klan velika mreža organiziranog kriminala koja djeluje u Europi, koju čine građani Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Vlasti, uključujući Generalnu direkciju za suzbijanje šverca droge, zaplijenile su četiri vozila.

"Međutim, istraga se nastavlja i u idućim satima bi moglo biti još uhićenja i zapljena. Istragu koja traje pet mjeseci vodi tužitelj za narkotike Monika Ferero, navode iz Tužiteljstva, gdje su dodali da je riječ o "važnoj organizaciji", piše "elobservador.com.uy".

Podsjetimo, Europska komisija ukazala je u izvješću iz 2022. godine za Crnu Goru na porast slučajeva u kojima su uhićeni crnogorski državljani zbog šverca droge, posebno kokaina, u inozemstvu.

U nedavnom izvješću Ureda Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal navedeno je kako su kriminalci iz Crne Gore sudjelovali u međunarodnom švercu više od 30 tona kokaina, koji su zaplijenile policije širom svijeta od 2017. godine do 2021. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close